Разумков підписав закон про стимулювання цифрової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Разумков підписав закон про стимулювання цифрової економіки

Казна та Політика
269
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» і передав його на підпис Президенту.
Про це свідчать дані на сайті парламенту.
Документ спрямований на стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розвитку цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників. Документом передбачається створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі – Дія City.
Закон визначає, що в рамках Дія City діятиме спеціальний податковий режим і буде введена особлива форма найму працівників (за гіг-контрактами). Водночас законом передбачені механізми захисту резидентів від несанкціонованих перевірок правоохоронними органами і вводяться елементи системи загального (англійського) права, що забезпечують гнучкі інструменти залучення фінансування резидентами. Участь у Дія City буде добровільною.
Очікується, що завдяки Дія City зросте зарплата в українському IT-секторі, податки знизяться в 5 разів у порівнянні із загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні. Крім цього, завдяки прийнятому закону буде підвищено рівень конкурентоспроможності цифрової економіки України.
Вже в 2021 році завдяки впровадженню стимулюючих заходів, передбачених законодавчим актом, очікується створення близько 80 тисяч нових робочих місць; до 2025 року — очікується зростання ринку креативної індустрії до $ 11,8 млрд (у 2019 році він становив $ 6,2 млрд).
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» 15 липня 2021 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас