Експерт розповів, чи варто інвестувати в землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чи варто інвестувати в землю

Аграрний ринок
1740
Одне з питань, яке непокоїть інвесторів після запуску ринку сільськогосподарської землі – чи варто вкладатися в землю?
Під час другого мітапу InvestInsight, організованого компанією BankOnline за підтримки порталів Finance.ua і Мінфін, засновник УкрІнвестКлубу Дмитро Карпиловський дав вичерпну відповідь.
За його словами, орендна плата за умовний гектар землі підтягнулася до рівня, порівнянного за прибутковістю з ОВДП.
«Те, який попит має земля зараз через хороший урожай, хайп, робить ринок перегрітим. Але консенсус фахівців в тому, що якщо в 2024-му ринок по-справжньому відкриється, то ціни сильно зростуть. Якщо у вас є можливість купити хорошу землю за адекватною ціною, я б особисто купував», – зазначив Карпиловський.
Експерт розповів, чи варто інвестувати в землю
Однак, звертає увагу експерт, не так-то й просто зараз купити хорошу землю.
«В Україні зараз є мінімум два великі серйозні посередники, які допомагають вирішити це питання. Один посередник належить до групи агрохолдингу МХП – це Land Club. Через них можна знайти і купити цікаву землю. Другий посередник – це «Володар» – представники Latifundist Media. Третім може бути Concorde Capital з платформою “Купи пай”. Але сказати, що сьогодні ви зможете отримати якусь несправедливу спецпропозицію – я не впевнений», – підкреслює він.
При цьому Карпиловський додав: «Але якщо вам окей актив, який приносить 10% річних, плюс має шанс через три роки зрости в ціні вдвічі, то земля – це хороший актив».
Придбати запис мітапа “InvestInsight #2: інвестиції в IPO, SPAC та інші інструменти інвестування” можна за посиланням..

Довідка Finance.ua:

  • з 1 липня в Україні запрацював ринок сільськогосподарської землі. Однак, поки ще діє низка обмежень;
  • наприклад, іноземці, особливо ті, які мають паспорт держави-агресора, а також українці, які потрапили в санкційні списки РНБО або під міжнародні санкції за терористичну діяльність, не зможуть купувати землю;
  • ще одна норма – у власності однієї особи не може бути більше 100 гектарів землі. Вона діє до 1 січня 2024 року. Тоді верхня межа підніметься до 10 тисяч гектарів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас