Українські заробітчани в Польщі передали додому понад $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські заробітчани в Польщі передали додому понад $1 млрд

Особисті фінанси
434
За перші три місяці 2021 року українські трудові мігранти передали з Польщі додому 4,1 млрд злотих (близько 1,1 млрд доларів), що на 27% більше, ніж у першому півріччі 2020 року.
Про це йдеться в дослідженні Національного банку Польщі (НБП).
Про вакансії для заробітчан та оплату праці за кордоном ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
«У географічній структурі й надалі домінував переказ коштів в Україну. Він склав 4,1 млрд злотих і становив 87% усіх коштів. Торік українці передали до своєї країни (за перший квартал – Ред.) 3 млрд злотих», – зазначили в НБП.
Загалом іноземці передали з Польщі за кордон у першому півріччі цього року 5 млрд злотих, що на 1,3 млрд більше, ніж упродовж аналогічного періоду минулого року.
У банку також повідомили, що заробітки іноземців у Польщі в першому кварталі цього року у порівнянні з аналогічним торішнім періодом зросли на 27,5% і склали загалом 7,1 млрд злотих (близько 1,9 млрд доларів).
Операційний директор польської агенції працевлаштування EWL Group Рафал Мруз у коментарі Укрінформу назвав декілька причин, чому українці почали передавати більше зароблених коштів додому:
  • по-перше, великий вплив на збільшення суми грошових переказів українських трудових мігрантів має факт зростання мінімальної та середньої зарплати в Польщі, які кожного року збільшувалися на близько 10%;
  • по-друге, зацікавлення працевлаштуванням українців у Польщі протягом останнього року зростало попри пандемію. Статистика підтверджує: кількість іноземців, які сплачують у Польщі страхові внески, та вартість грошових переказів трудових мігрантів від початку пандемії зростали майже рівномірно і збільшилися на приблизно третину;

13 способів переказати гроші з Польщі в Україну

  • по-третє, польський уряд у березні минулого року автоматично продовжив громадянам України візи та дозволи на перебування і працевлаштування в Польщі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас