Кияни почали отримувати платіжки з «доплатами»: за що доведеться платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни почали отримувати платіжки з «доплатами»: за що доведеться платити

Особисті фінанси
1646
На тлі інформації про те, що в Україні будуть підвищені тарифи, домогосподарствам зі значними боргами за гарячу воду і тепло виставили платіжки з коефіцієнтом інфляції.
Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
Зокрема, він прокоментував інформацію депутата Ігоря Кириленка, про те, що в липні багато сімей в Києві отримали платіжки з додатковими нарахуваннями — «плюс 3% річних» до суми за послугу гарячого водопостачання.
«Додатково за постачання гарячої води «Київтеплоенерго» інфляційна складова. Чому відбувається збільшення в платіжних документах для певних домогосподарств?” — запитав Кириленко.
Присутній у сесійній залі заступник мера Петро Пантелєєв підтвердив факт додаткових нарахувань у платіжках.
«Дійсно такі факти є. Є споживачі, які мають значну заборгованість за теплову енергію, за гаряче водопостачання або опалення. Дійсно, до них вживаються відповідні заходи, оскільки тільки за останній опалювальний сезон заборгованість за тепло в цілому зросла більш ніж на 3 млрд грн по місту. Враховуючи те, що сьогодні в Україні завершено пільгове постачання газу підприємствам ТКЕ, і ми змушені працювати в умовах ринку — закуповувати газ на ринку, в тому числі і за попередню оплату, ми не можемо сьогодні лояльно ставитися до тих, хто свідомо не платить за комунальні послуги», — сказав Пантелєєв.
Він підкреслив, що ті споживачі, які опиняються в якихось складних ситуаціях, мають можливість укласти договір реструктуризації боргу, і до них жодних заходів впливу вже після цього не застосують.
«Але аналіз, який ми проводимо постійно, говорить про те, що є категорія людей, у яких квартири більше 200 кв. м, мають автомобілі, досить нормальні умови для життя, але не платять свідомо за комунальні послуги. До таких будуть вживатися досить жорсткі заходи. І ми змушені це робити. Тому виставляється коефіцієнт інфляції в платіжках для того, щоб стимулювати нормальну платіжну дисципліну», — зазначив Пантелєєв.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас