За півроку ДФС забезпечила відшкодування збитку за кримінальними провадженнями майже на 2 мільярди гривень — Мельник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку ДФС забезпечила відшкодування збитку за кримінальними провадженнями майже на 2 мільярди гривень — Мельник

Казна та Політика
155
Відшкодована ДФС в бюджет за кримінальними провадженнями сума за неповних 7 місяців поточного року майже вдвічі перевищує щорічні показники минулих років, підкреслив Вадим Мельник.
За півроку ДФС забезпечила відшкодування збитків за кримінальними провадженнями майже на 2 мільярди гривень.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ДФС Вадим Мельник.
«З початку поточного року мною були визначені два пріоритетні напрямки роботи Державної фіскальної служби України. Це протидія тіньовим ринкам підакцизної продукції, а також незаконному формуванню ПДВ і легалізації товарів з тіньового сектору економіки через так звані „скрутки“. Про результати роботи служби в цих сферах ми говоримо найчастіше», — написав він.
Крім цього, Мельник зазначив, що ДФС займається забезпеченням правоохоронної діяльності і в інших напрямках, зокрема: забезпеченням відшкодування збитків у кримінальних провадженнях, запобіганням незаконному відшкодуванню ПДВ та низкою інших.
«Зауважу, що на сьогодні ДФС налічує близько 3 тисяч особового складу слідчих та оперативників, які здійснюють правоохоронну функцію та забезпечують результати роботи служби. Це найменша за історію існування податкової міліції кількість і, до речі, з найменшим серед інших правоохоронних органів рівнем зарплати (приблизно 10−12 тис. грн на місяць), — підкреслив голова ДФС», — зазначив він.
Незважаючи на це, протягом першого півріччя, за даними голови ДФС, працівниками служби забезпечено відшкодування збитків у кримінальних провадженнях у сумі 864 млн грн.
«А в липні додатково забезпечено відшкодування збитків по одному з кримінальних проваджень у сумі 1,1 млрд грн. Отже, загальна сума коштів, що фактично надійшли до бюджету України, сягає майже 2 млрд грн», — повідомив Мельник.
Таким чином, відшкодована ДФС в бюджет за кримінальними провадженнями сума за неповних 7 місяців поточного року майже вдвічі перевищує щорічні показники минулих років, підсумував голова ДФС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас