Більше не «найбезпечніші у світі»: софт Pegasus зламав смартфони iPhone 11 і iPhone 12 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше не «найбезпечніші у світі»: софт Pegasus зламав смартфони iPhone 11 і iPhone 12

Технології&Авто
1220
Шпигунській програмі Pegasus, розробленій ізраїльською компанією NSO Group, вдалося зламати останні моделі iPhone.
Про це повідомила лабораторія безпеки Amnesty International.
Як показало дослідження, проведене під керівництвом французької некомерційної організації Forbidden Stories, шпигунське ПЗ Pegasus обійшло систему захисту моделей iPhone 11 і iPhone 12, і навіть ті, де були встановлені всі останні оновлення.
Софт виявив уразливість в службі iMessage, і через неї зміг зробити злом всієї системи.
В результаті тисячі смартфонів Apple опинилися в списку потенційних жертв Pegasus, проте поки точно не відомо, скільки саме апаратів програмі вже вдалося зламати.
Зазначається, що під приціл потрапили і тисячі смартфонів під управлінням Google Android, але ця ОС, на відміну від iOS, не зберігає записи, завдяки яким експерти виявляють зараження Pegasus.
Amnesty поділилася з правозахисною організацією Citizen Lab резервними копіями даних з чотирьох iPhone. Експерти Citizen Lab підтвердили наявність ознак зараження Pegasus. Дослідницька група з Університету Торонто, що спеціалізується на вивченні Pegasus, оцінила експертизи Amnesty і визнала їх надійними.
Глава відділу розробки і архітектури безпеки Apple Іван Крстич в коментарі Time заявив, що хакерські атаки Pegasus дуже складні, обходяться в мільйони доларів і націлені тільки на конкретних людей, хоча, потенційно, і можуть загрожувати багатьом власникам смартфонів.
За його словами, компанія вже працює над впровадженням нових засобів захисту, щоб підвищити безпеку iPhone.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас