Завод Малишева представить у Туреччині прототип двигуна для танка Altay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод Малишева представить у Туреччині прототип двигуна для танка Altay

Фондовий ринок
1756
Держпідприємство «Завод ім. В.О.Малишева» представить прототип двигуна 6-ТД для перспективного турецького танка Altay.
Про це повідомив на брифінгу Генеральний директор ДП «Завод ім. В.О.Малишева» Василь Крилас.
«У нас є прототип цього двигуна. По-моєму, в серпні буде виставка в Туреччині, ми повинні туди поїхати і показати. Я знаю, що вони і самі працюють, у них є свої напрацювання. Але я хочу сказати, що від напрацювання і до серійного випуску таких двигунів дуже багато часу може пройти», – сказав Крилас.
Altay – перспективний турецький танк, виробництво якого почалося в 2018 році. Прототип працював на німецькому дизельному двигуні від MTU Friedrichshafen GmbH потужністю 1500 кінських сил. Однак подальші переговори з німецьким виробником припинилися через ембарго, введене за участь Туреччини в громадянській війні в Сирії.
У січні 2021 року стало відомо, що Туреччина представить національний двигун до танка Altay, силова установка отримала назву Batu.
Завод ім. Малишева – державне підприємство, що спеціалізується на випуску і модернізації важкої і легкої бронетехніки. За даними Укроборонпрому, з червня 2021 року підприємство працює над новими контрактами, очікується, що вперше за десятиліття завод завершить рік з прибутком.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас