Apple видалила з App Store додаток Fakespot — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple видалила з App Store додаток Fakespot

Фондовий ринок
449
Компанія Amazon направила запит Apple з проханням видалити з магазину додаток Fakespot. Apple прислухалася до прохання, і тепер додаток недоступний на iPhone або iPad.
Додаток Fakespot аналізує відгуки до товарів в інтернет-магазинах в спробі виявити підроблені огляди продуктів. Однак, за даними Amazon, після нещодавнього оновлення у компанії виникли побоювання через те, як додаток аналізує її сайт без дозволу, що, теоретично, дозволяє отримати несанкціонований доступ до даних клієнтів. Нова версія додатку Fakespot була випущена трохи більше місяця тому, вона дозволяє авторизуватися в системі Amazon, переглядати і купувати товари з оверлеєм Fakespot поверх основного сайту.
За словами засновника Fakespot, в середині червня Amazon ініціювала запит на видалення. І в середині липня Apple повідомила електронним листом розробників про те, що, на жаль, ситуацію не вдалося вирішити мирним шляхом, і додаток Fakespot тепер видалений з App Store.
«Ми просто витратили місяці ресурсів, часу та грошей на цей додаток, — каже засновник Fakespot. — Apple навіть не дала нам можливості вирішити цю проблему».
Але Apple стверджує, що ці заяви не відповідають дійсності. За даними компанії з Купертіно, 8 червня Amazon ініціювала суперечку з приводу прав інтелектуальної власності.
«Протягом декількох годин ми переконалися, що обидві сторони контактують одна з одною, пояснивши проблему і кроки, які розробник повинен зробити, щоб зберегти свій додаток в магазині, і надавши їм достатньо часу вирішити питання. 29 червня ми знову звернулися до Fakespot за кілька тижнів до видалення їхнього додатку з App Store», — йдеться в заяві Apple.
Але оскільки розробники Fakespot так і не усунули підстави для претензії, додаток було прибрано з магазину.
Amazon стверджує, що додаток Fakespot порушує пункт 5.2.2 керівництва Apple 5.2.2, яке говорить:
«Сторонні сайти/сервіси: якщо ваш додаток використовує, отримує доступ, монетизує доступ або відображає контент зі стороннього сервісу, переконайтеся, що вам дозволено робити це відповідно до умов використання сервісу. Дозвіл має бути надано за запитом».
Amazon також заявляє, що Fakespot вводить код на її веб-сайт, відкриваючи вектор атаки і піддаючи ризику дані клієнтів (включаючи електронну пошту, адреси, інформацію про кредитні картки і історію браузера). Водночас компанія каже, що насправді не знає, чи дійсно Fakespot використовує цю інформацію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас