Вікенд біля моря: скільки коштує житло на українських курортах (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вікенд біля моря: скільки коштує житло на українських курортах (інфографіка)

Особисті фінанси
2034
Майже третина українців обирають відпочинок на морі. Однак, не кожен через зайнятість може взяти повноцінну відпустку, але цілком реально вирватися з міста до моря бодай на вихідні.
Щоб розуміти, на які витрати розраховувати, журналісти вивчили вартість житла на популярних українських курортах.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати у подорожах.
Для дослідження порівняли вартість двокімнатної квартири на добу на вихідні і ціну двомісного номера в тризірковому готелі на той самий термін.
В Одесі середня вартість оренди двокімнатної квартири у вихідні дні – 3,2 тисячі гривень. Винайняти номер в готелі буде дешевше – в середньому 2 тисячі. У Затоці оренда квартири обійдеться в 1,4 тисячі гривень, а номера в готелі – 2,1 тисячі.
Вікенд біля моря: скільки коштує житло на українських курортах (інфографіка)
На курортах Кароліно-Бугаз і Чорноморськ вартість номера в готелі приблизно однакова – 1-1,1 тисячі гривень. Квартира на добу в Кароліно-Бугазі обійдеться в 1,3 тисячі гривень, в Чорноморську – близько тисячі.
На морських курортах Миколаївської області недороге житло в Очакові: квартира на добу – в середньому 700 гривень, готель – 900 гривень. У Коблевому вдвічі дорожче: середня вартість оренди квартири – тисяча гривень, готельного номера – 2,1 тисячі.
У Херсонській області до моря можна поїхати в Скадовськ. Там середня ціна готельного номера в добу – 1,6 тисячі гривень, квартири – 1,1 тисяч. У Залізному порту двокімнатну квартиру можна зняти за 1,3 тисячі гривень, а номер в готелі – за 1,2 тисячі. Нижче ціни на житло в Генічеську: готель – в середньому 800 гривень на добу, квартира – близько 700 гривень.
У Бердянську (Запорізька область) середня вартість номера у тризірковому готелі – 1,9 тисячі гривень. Набагато дешевше зняти квартиру – близько 700 гривень.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас