Прем'єр озвучив мінімальну вартість гектара в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр озвучив мінімальну вартість гектара в Україні

Аграрний ринок
1450
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні з дня відкриття ринку землі було оформлено 774 земельні угоди. При цьому мінімальна вартість гектара становить $ 1 тис.
Про це він розповів під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, яка транслюється на YouTube-каналі RadaTVchannel.
«З 1 липня вже 15 днів українці можуть розпоряджатися своїм майном. Станом на 15 липня — 774 земельні угоди. Мінімальна ціна, за якою можна виставляти на продаж, — це нормативна оцінка — близько $ 1 тис. за гектар», — заявив прем’єр-міністр.
Шмигаль зазначив, що тим самим Україна отримала потужний драйвер розвитку економіки. «Позавчора ми затвердили проєкт, який дозволить отримати аграріям кредити для купівлі землі», — додав прем’єр.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня 2021 року в Україні стартував ринок купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення. Таким чином, ці земельні ділянки набувають повноцінного статусу товару, тобто можуть бути як продані їх власниками, так і придбані тими, хто цього хоче.
  • 5 липня закон про онлайн-торги землею повністю набув чинності.
  • Голова Міністерства аграрної політики Роман Лещенко спрогнозував, як буде підвищуватися ціна на землю з кожним роком. За його словами, вартість земельних ділянок сільськогосподарського призначення зростатиме на 7−10%.
  • До речі, буму з купівлі-продажу землі не відбулося, а функціонування ринку землі в найближчі роки не вплине на показники виробництва та експорту агропродукції.
  • Раніше перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко заявив, що кожен українець має право на землю, але на всіх її не вистачить.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас