Volkswagen спільно з китайським розробником збудує в ФРН акумуляторний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen спільно з китайським розробником збудує в ФРН акумуляторний завод

Технології&Авто
303
Автоконцерн Volkswagen і китайська компанія Gotion High-Tech співпрацюватимуть в будівництві заводу з виробництва акумуляторних батарей в рамках комплексу по збірці двигунів внутрішнього згоряння німецького автомобільного концерну в Зальцгіттері. Як повідомляє Automotive News Europe, у плани входить будівництво лабораторій для розробки технологій, виробничої лінії і заводу з переробки акумуляторів.
«Ми раді розширенню нашого партнерства з Gotion High-Tech, – сказав Герберт Діс, генеральний директор Volkswagen Group. – Це всього лише один крок до нашої мети увійти разом з нашими партнерами в трійку найбільших виробників акумуляторів у світі».
Gotion стане технологічним партнером VW в розвитку заводу, обладнання та виробничих процесів.
За планами, виробництво повинне початися в 2025 році. Компанія заявила, що уніфіковані акумуляторні батареї будуть використовуватися для живлення більшості автомобілів, які вона виробляє по всьому світу.
Наразі VW працює з декількома партнерами в рамках свого плану зі створення шести заводів з виробництва акумуляторів по всій Європі із загальною виробничою потужністю 240 гігават-годин.
У травні 2020 року VW підписав угоду з Gotion, ставши його найбільшим акціонером з 26-відсотковою часткою, купивши акцій приблизно на 1,1 млрд євро. Таким чином, німецький концерн став першим автовиробником, що вклав прямі інвестиції в китайського постачальника акумуляторів.
Шведський виробник акумуляторів Northvolt також є партнером VW, але він відмовився від спільних планів з будівництва заводу з виробництва акумуляторів у Зальцгіттері. Зараз компанія шукає можливість побудувати власний завод в Німеччині.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас