Український ринок щорічно потребуватиме 11 мільярдів кубів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок щорічно потребуватиме 11 мільярдів кубів газу

Енергетика
518
Щорічно український ринок потребуватиме 11 млрд куб. м газу, який можна буде забезпечити за рахунок імпортованого ресурсу.
Про це повідомив т.в.о. генерального директора АТ «Укртрансгаз» Сергій Перелома на своїй сторінці у Facebook.
«Макроекономічні прогнози, ринкові тенденції (відновлення споживчого попиту, інвестиційної діяльності, зростання експорту та зростання ВВП), співвідношення рівнів споживання та видобутку підтверджують, що у наступні роки на українському ринку формуватиметься щорічна потреба до 11 млрд куб. м газу, котру можна буде забезпечити, зокрема, імпортованими ресурсам», – повідомив Перелома.
Він наголосив, що, виходячи з результатів відбору газу із газосховищ у сезон 2020-2021 років, іноземні трейдери уже розглядають український ринок як привабливий для ведення бізнесу. Так, із 5,5 млрд куб. м газу, який компанії-нерезиденти відібрали з українських ПСГ минулого сезону, 0,4 млрд куб. м було реекспортовано до Європи, а от понад 5,1 млрд куб. м – розмитнено та реалізовано на території України.
За словами Переломи, поштовх для ринку зберігання на газовому ринку України загалом може надати затвердження Верховною Радою обліку газу в енергетичних одиницях, практики публічних договорів, а також надання фінансових гарантій.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас