НБУ підтримає банки у разі виникнення нових витків кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтримає банки у разі виникнення нових витків кризи

Казна та Політика
227
Національний банк України висловив готовність підтримати банки в разі виникнення нових витків кризи через пандемію COVID-19.
Про це повідомив заступник глави НБУ Юрій Гелетій в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Все буде залежати від динаміки COVID-2019. Ми будемо її моніторити і, в разі виникнення нових витків кризи і при необхідності, підтримаємо банки. Тобто, якщо ми будемо бачити перспективу введення нового локдауна, то обговорюватимемо доцільність введення екстрених заходів», — сказав він.
Разом із тим він висловив надію на те, що економічний шок 2020 року не повториться, ситуація буде стабільною і НБУ продовжить згортання антикризових заходів.
«Довгострокове рефінансування та процентний своп запроваджувались навесні минулого року як один з важливих інструментів підтримки економіки і банків під час кризи. Ми вважаємо, що вони виконали свою роль і підтримали банківську систему та кредитування та підсилили ефект інших стимулюючих заходів Національного банку.
Антикризові інструменти дали банкам розуміння, що вони можуть розраховувати на нас у кризовий час для підтримки ліквідності. Це також дало позитивний сигнал їх клієнтам», — заявив Гелетій.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас