НБУ зніме ще частину валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зніме ще частину валютних обмежень

Особисті фінанси
1077
Національний банк планує поступово скасувати вимогу для юросіб та ФОПів про купівлю іноземної валюти лише під зобов’язання.
Про це повідомили у пресслужбі НБУ.
Про важливі фінансові та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Що це означає: із 20 липня бізнес зможе купувати іноземну валюту в межах ліміту в 100 тис. євро (в еквіваленті) на день без наявності підстав та зобов’язань та без подання до банку підтвердних документів.
«Зняття вимоги на купівлю валюти під зобов’язання є нашим пріоритетом в частині продовження валютної лібералізації. Ситуація в економіці та на фінансових ринках зараз стабільна, тому ми продовжуємо пом’якшувати обмеження. Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку з лібералізації на стан ринку», — зазначив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.
За оцінками центробанку, поточне послаблення не матиме суттєвого впливу на функціонування валютного ринку України. Водночас воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.
Наступні кроки у напрямі повного зняття вимоги на купівлю валюти під зобов’язання традиційно здійснюватимуться після аналізу ситуації на внутрішніх та зовнішніх ринках, стану фінансової стабільності тощо, а також за умови сприятливої ситуації на валютному ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас