Чи планують українці їхати на сезонні роботи у 2021 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи планують українці їхати на сезонні роботи у 2021 році (інфографіка)

Особисті фінанси
894
Незважаючи на те, що пандемія далі триває і туристичний рух України з Європою все ще заборонений, понад 68% українців планують поїздку на роботу за кордон.
Про це свідчить опитування кандидатів на порталі europa.jobs.
Про важливі новини та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Однак, водночас аж 32% анкетованих досі ще не знає чи поїде на роботу. Тобто вони впевнені, що просто пакувати валізи і приїхати по безвізу поки що не вдасться. А близько 25% людей взагалі не планують поїздку на роботу цього року.
ТОП країн для заробітків. Якщо говорити про країни, то поки що Польща залишається незмінним лідером. Близько 33% анкетованих планує туди їхати цього року. Але не відстаєвід неї і Німеччина з результатом – 31%. Нічого дивного в цьому немає, вже від 2-3 років можна спостерігати збільшення попиту на працю в Німеччині. Основна причина – відкритість німецького уряду на мігрантів з-поза Європейського Союзу.
Наступні місця у рейтингу посідають Чехія (21%), Франція (2,3%), Нідерланди (2,3%).
Чи планують українці їхати на сезонні роботи у 2021 році (інфографіка)
Причини поїздки за кордон залишаються незмінними: переважно це кращі умови праці (32%) та вищі зарплати. Також це завжди можливість додаткового заробітку (32%) для реалізації власних планів на батьківщині.
Втрата праці через пандемію (15%), як причина, посідає лише 4 місце. З іншого боку, близько 27% вирішують поїхати на роботу через зменшення зарплати в Україні. Як можна здогадуватись, зменшення зарплати – це результат пандемії та економічного кризису у всьому світі.
Чи планують українці їхати на сезонні роботи у 2021 році (інфографіка)
До популярних галузей для працевлаштування за кордоном можна віднести агрокультуру, збір овочі та фруктів (41%). На другому місці будівництво – 28%.
Далі у рейтингу праця у готелі/магазині (18%) та догляд за пенсіонерами (13%). У випадку праці в готелі чи магазині мало що дивує, тому що таких вакансій для іноземців не бракує. Догляд за пенсіонерами – це дещо нове. Більше вакансій у цій галузі можна знайти у Німеччині чи Італії. Але чим більше пенсіонер отримує пенсії, тим частіше будуть з’являтися такого роду вакансії.
Поодинокі відповіді стосувались праці на заводі, водієм, слюсарем та столярем.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас