ЄС офіційно продовжив економічні санкції стосовно Росії через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС офіційно продовжив економічні санкції стосовно Росії через Україну

Світ
238
12 липня Рада ЄС одноголосно ухвалила рішення про продовження економічних санкцій стосовно Росії.
Обмеження по конкретних галузях економіки РФ продовжено на шість місяців, до 31 січня 2022 року, повідомляє Європейська правда.
Зазначається, що рішення про продовження санкцій ґрунтується на останній оцінці стану імплементації Мінських угод на саміті ЄС 24-25 червня 2021 року.
Рішення Ради ЄС пов’язане з невиконанням Росією Мінських домовленостей, що є ключовою умовою будь-якої істотної зміни в позиції Брюсселя.
При цьому лідери ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських угод.
Економічні санкції ЄС стосовно Росії
  • 31 липня 2014 року Євросоюз ввів проти Росії економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки.
  • У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував дію цих санкцій на півроку. Минулого разу санкції було продовжено в грудні 2020 року до 31 липня 2021 року. Обмежувальні заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів РФ, а також товарів подвійного призначення.
  • Також мова йде про обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС п’яти провідних російських фінансових інститутів з мажоритарною часткою державної власності в статутному капіталі та їхніх дочірніх компаній з контрольним пакетом акцій, створених за межами ЄС. Крім того, санкції застосовано до трьох провідних російських енергетичних і трьох оборонних компаній.
  • Застосовується експортна та імпортна заборона і на торгівлю зброєю, вводиться заборона на експорт товарів подвійного призначення для використання у військових цілях або для кінцевих споживачів товарів військового призначення в Росії, обмежується доступ РФ до окремих чутливих технологій і послуг, які можуть бути використані для розробки і пошуку родовищ нафти.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас