Кожен українець має право на землю, але на всіх її не вистачить – чиновник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен українець має право на землю, але на всіх її не вистачить – чиновник

Особисті фінанси
1244
Хоча за законом кожен українець має право отримати земельний наділ тієї чи іншої категорії, на ділі держава не в змозі забезпечити це право, тому що землі на всіх банально не вистачить.
Про це розповів перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко в ефірі телеканалу «Україна 24».
Про важливі новини та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
«Кожному громадянину України наша держава, наша Верховна Рада як законодавчий орган вже давно обіцяє можливість отримати цілий набір земельних ділянок на праві власності, це 2 га для ведення особистого селянського господарства, присадибні ділянки 10−15−25 соток для побудови житлового будинку і господарських будівель, 12 соток для садівництва, також є для індивідуального гаражного будівництва і для ведення фермерського господарства», — нагадав він.

Старт ринку сільськогосподарських земель 🌿

Але між обіцянками Ради та реальними можливостями — величезна прірва, підкреслив Мірошниченко. Сума всіх ділянок на кожного громадянина в перерахунку на все населення перевищує площу країни. Втім, питання можна вирішити, монетизуючи видачу землі бажаючим отримати ділянку.
«А тепер питання: давайте 40 млн громадян помножимо на 2 гектари. Ми отримаємо площу, яка перевищує площу території України, понад 60 млн га. Всі з великим задоволенням говорять про це право, коли їм вигідно, але воно не забезпечене матеріально. Немає в Україні землі, щоб виконати зобов’язання держави перед людьми. Думаю, це право потрібно монетизувати», — резюмував чиновник.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас