Тарифи на тепло відтепер визначатиме місцева влада - рішення регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло відтепер визначатиме місцева влада - рішення регулятора

Казна та Політика
435
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень.
Таке повідомлення розміщене на Telegram-каналі НКРЕКП із посиланням на відповідне рішення комісії.
«На виконання ініціатив уряду та підтримуючи відповідні позиції Мінрегіону, місцевих органів влади, асоціацій та громадських організацій щодо децентралізації влади, регулятор на відкритому засіданні 7 липня 2021 року прийняв постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання», — йдеться в повідомленні.
При цьому зазначається, що регулятор здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні, та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності.
Нагадаємо, 9 червня в НКРЕКП повідомили про намір передати повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Відповідним проектом рішення, зокрема, передбачається передати всіх ліцензіатів у сфері теплопостачання, які підпадають під регулювання НКРЕКП (крім тих, що здійснюють господарську діяльність з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках) на місцевий рівень. Таким чином місцеві органи влади встановлюватимуть тарифи і затверджуватимуть плани розвитку для таких ліцензіатів.
Зокрема, передаються 80 ліцензіатів (28 суб’єктів), які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас