«Укрзалізниця» планує 5-річні євробонди на $300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» планує 5-річні євробонди на $300 млн

Фондовий ринок
157
АТ «Укрзалізниця» (УЗ) планує випуск п’ятирічних єврооблігацій на суму $ 300 млн, організаторами призначені J.P. Morgan і Dragon Capital.
Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в банківських колах.
За його словами, серія дзвінків з інвесторами починається у вівторок.
Нагадаємо, в середині червня агентство S&P змінило прогноз кредитного рейтингу «Укрзалізниці» з «негативного» на «позитивний» у зв’язку з фіналізацією в травні угоди з АТ «Сбербанк» про часткову зміну графіка погашення заборгованості перед банком. Згідно з новими умовами, основна сума платежу в розмірі $ 116 млн, яка мала бути проведена 31 травня, тепер рівномірно розподілена.
«Ми очікуємо, що УЗ зробить своєчасну виплату останнього платежу в розмірі $ 50 млн за єврооблігаціями 2021 року у вересні. Тому ми підтвердили наш довгостроковий кредитний рейтинг емітента „CCC“ і вилучили його зі списку CreditWatch, куди він був поміщений з негативними наслідками 21 квітня», — зазначило агентство.
Агентство також зазначало, що показники кредитоспроможності УЗ почали відновлюватися після слабкого 2020 року, але операційне середовище залишається складним.
Наразі, за даними УЗ, компанія працює над кількома варіантами рефінансування боргу «Сбербанку», які будуть реалізовані в разі сприятливої ринковох кон’юнктури.
«Укрзалізниця» за підсумками 2020 року отримала 11,9 млрд грн чистого збитку проти 2,99 млрд грн чистого прибутку в 2019 році, а її виручка скоротилася на 16,7% – до 75,3 млрд грн.
Компанія в березні здійснила чергове погашення частини єврооблігацій на $ 50 млн і виплатила купон по них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас