84% українців проти продажу сільгоспземлі іноземцям – опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

84% українців проти продажу сільгоспземлі іноземцям – опитування

Аграрний ринок
779
Не підтримують продаж землі іноземцям 84,1% опитаних українців.
Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 22−29 червня 2021 року.
Проведення референдуму. Підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільгоспземлі 71,7% опитаних. 21% опитаних не підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі ще 7,2% – не визначились або відмовились відповідати.
«У разі проведення референдуму, на який буде винесене запитання „Чи підтримуєте Ви заборону на продаж сільськогосподарської землі?“ 65,2% респондентів проголосували б „за“, а 21,8% проголосували б „проти“. Ще 6,5% не взяли б участі у голосуванні, а 6,4% не визначилися або відмовилися відповідати. Таким чином, серед респондентів, які взяли б участь у голосуванні, 74,9% підтримали б заборону», — йдеться у повідомленні.
84% українців проти продажу сільгоспземлі іноземцям – опитування
Водночас 84,1% опитаних не підтримують продаж сільськогосподарської землі іноземцям. Підтримують продаж іноземцям — 12,1% (а ще 3,8% не змогли або відмовилися відповідати).
84% українців проти продажу сільгоспземлі іноземцям – опитування

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня 2021 року в Україні стартував ринок купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення. Відтак ці земельні ділянки набувають повноцінного статусу товару, тобто можуть бути як продані їхніми власниками, так і придбані тими, хто цього прагне.
  • Глава Міністерства аграрної політики Роман Лещенко спрогнозував, як буде підвищуватися ціна на землю щороку. За його словами, вартість земділянок сільськогосподарського призначення буде зростати на 7−10%.
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас