Вартість квартир у новобудовах Києва в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість квартир у новобудовах Києва в червні

Нерухомість
1114
У червні 2021 року середня вартість квадратного метра в новобудовах Києва підвищилася.
Згідно з даними СтройОбзора, ціна в перший місяць літа, в порівнянні з травнем 2021-го, піднялася на 5,4% і склала 36 073 грн. за кв. м (у травні – 34 229 грн. за кв. м).
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також публікуємо багато корисної інформації про нерухомість. Підписуйтесь і стежте за новинами!
Після різкого спаду цін, який почався ще в січні, ось уже третій місяць поспіль вартість квадратного метра підвищується.
У червні значні зміни були практично у всіх класах. Рекорди з підвищення вартості побив «де-люкс». Також різкі стрибки були в «комфорті» і «преміумі».
Економ. В економ-класі ціна опустилася на 2,3%. Якщо весь минулий рік ціни були відносно стабільними, то цьогоріч зміни більш відчутні. На сьогодні середня ціна становить 26 327 грн за кв. м.
Комфорт. З «комфортом» ситуація схожа. З осені 2020-го і наступні пів року коливання ціни хоч і було, але не таким різким, як останні чотири місяці. У червні ціна опустилася на 6,7% і склала 27 553 грн за «квадрат».
Бізнес. У червні менш різкі зміни показав бізнес-клас. Ціна опустилася на 1,3% і склала 54 033 грн. Якщо порівняти коливання цін в цьому класі з іншими, то «бізнес» — найбільш нестабільний. Практично кожен місяць ціна то злітає вгору, то знову опускається вниз.
Преміум. Така сама ситуація характерна і для класу «преміум». У місяці, що минає, зміни були істотними. Вартість квадратного метра тут склала 66 892 грн. Якщо говорити про процентне співвідношення з попереднім місяцем, то вона знизилася на 10%.
Де-люкс. Рекордсменом у червні, як і в травні, став клас «де-люкс». Вартість «квадрата» опустилася до 100 800 грн. Хоча місяць тому цей стрибок був у зворотний бік. Червневий показник на 26% нижчий, ніж у травні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас