Вчені розробили мозковий імплант, що знімає біль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили мозковий імплант, що знімає біль

Технології&Авто
339
Вчені медичного факультету Нью-Йоркського університету розробили мозковий імплант, який активізується, коли виникає біль, і знімає його.
Про новий винахід повідомляє SingularityHub.
Зазначається, що пристрій з’єднує дві області мозку і служить для виявлення і усунення почуття болю в режимі реального часу.
По суті, механізм є командою «шпигунів і сплячих агентів». «Шпигун» аналізує електричні сигнали в тій області мозку, яка обробляє біль, і декодує їх.
При виявленні сигналу «біль», інформація відправляється «сплячому агенту» — комп’ютерному чипу, імплантованому в передню частину мозку. Чип в свою чергу запускає стимулюючий світловий промінь, який активує нейрони, що пригнічують біль.
Як наголосили дослідники, особлива перевага інтерфейсу полягає в тому, що він активується тільки коли потрібно і не впливає на мозок постійно. Зараз пристрій пройшов випробування на щурах.
«Наші результати показують, що цей імплант пропонує ефективну стратегію лікування болю навіть в тих випадках, коли симптоми традиційно важко визначити чи усунути», — зазначили автори розробки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас