Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю

Фондовий ринок
255
Господарський суд міста Києва визнав недійсним договір про оренду майнового комплексу кінотеатру «Київ» 2019 року компанією «Сінема-Центр».
Про це йдеться в рішенні суду.
Господарський суд Києва прийняв рішення про повернення приміщення кінотеатру «Київ» попереднім арнедаторам — ТОВ Культурний центр Кінотеатр Київ.
Суд повністю задовольнив його вимоги й постановив продовжити термін договору оренди між КЦ «Кінотеатр Київ» та Головним управлінням майном Київської міської державної адміністрації до 2029 року.
Тепер культурний центр має без перешкод отримати право володіти й користуватися будинком № 19 на вул. Великій Васильківській у Києві.
Також суд постановив стягнути на користь культурного центру із «Сінема-центру», Департаменту комунальної власності м. Києва та «Київкінофільму» по 2 100 гривень. Наразі це рішення ще можна оскаржити в апеляції.
Колишній директор кінотеатру Вілія Бондаренко підтвердила виданню The Village Україна, що суд ухвалив рішення на їхню користь. Вона повідомила, що за її даними, «Сінема-Центр» уже виїхав з будівлі.
Нагадаємо, 15 квітня 2019 року переможцем конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ» стало ТОВ «Сінема-Центр» з пропозицією у 2 млн 119 тис. грн на місяць без ПДВ. Таким чином, очікувалося, що надходження до бюджету столиці від оренди приміщення збільшаться у 45 разів.
У ТОВ «Сінема-Центр» відразу заявили про необхідність ремонту в кінотеатрі.
Оскільки кінотеатр «Київ» є пам’яткою архітектури, з ТОВ «Сінема-Центр» мало бути підписано охоронний договір щодо збереження та належного утримання будівлі. Всі ремонтні роботи в приміщенні кінотеатру компанія повинна узгоджувати з профільними структурами міської влади.
20 листопада 2019 року в КМДА, посилаючись на висновки Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук, заявили, що будівля кінотеатру «Київ» перебуває в непридатному до використання за призначенням стані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас