У Європі зросла потреба в російському газі — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі зросла потреба в російському газі — Bloomberg

Енергетика
534
У Європі дуже швидкими темпами зростає потреба в російському газі на тлі скорочення власних європейських запасів.
Про це з посиланням на висновки ряду експертів і власні джерела повідомляє Bloomberg.
Організація Gas Infrastructure Europe надала виданню свої дані, згідно з якими європейські запаси газу в червні 2021 року виявилися на 25% нижчі за показники, які традиційно вважаються нормальними для цієї пори року.
Фахівці американського банку Citigroup вважають, що до початку опалювального сезону в Європі запаси в газосховищах виявляться на найнижчому рівні за останні п’ять років через те, що велика частина поставок газу йде в країни Азії для забезпечення потреб Китаю та Індії, а поставки газу з країн Північної Європи впали чи не до історичного мінімуму.
«Зниження напруженості на європейському ринку, який і без того зіткнувся з найбільш високими цінами з 2008 року, може таким чином залежати від Північного потоку-2 – трубопроводу, що з’єднує Росію та Німеччину, та в будівництві якого спостерігаються затримки, викликані санкціями США» – сказано в матеріалі.
При цьому віцепрезидент консалтингової компанії Wood Mackenzie Массімо Ді Одоардо розповів виданню, що в Європі розраховують на швидкий запуск Росією ПП-2 і посилення газового транзиту через територію України. Інакше не минути відключень від теплопостачання.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас