У Зеленського розповіли про перспективи співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли про перспективи співпраці з МВФ

Казна та Політика
362
Україна не відмовиться від співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко у програмі «Сьогодні Ввечері» на телеканалі «Україна 24».
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
«Україна, навіть якщо не проходить через кризу, продовжує співпрацю з МВФ. Тому сказати, що ми відмовимося від співпраці, означає зовсім нічого, бо ми будемо продовжувати бути акціонерами МВФ. Ми є повноправним членом МВФ. І боргова політика, і співпраця з МВФ, і можливості виходу на зовнішні ринки запозичення капіталу в Україні не сприймаються як суто економічна тематика, вона піднімається на прапори усіх політичних партій, які на цьому намагаються заробити додатковий політичний капітал», — сказав він.
Устенко пояснив, як можуть складатися відносини з МВФ.
«Що стосується можливості відмови від нашої співпраці з МВФ, я думаю, що в першу чергу мається на увазі, що ми не будемо в програмі співпраці з МВФ в активному фінансуванні. Це цілком можливо. Але ми маємо розуміти, що в цьому випадку ми повинні не мати дефіциту держбюджету, а ще краще — знаходитись у зоні профіциту. Або ми будемо думати, що є якісь альтернативні джерела покриття цього дефіциту», — сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • Україна має закрити три головні питання, щоб про продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та отримати наступний транш. Вимоги стосуються НАЗК, НАБУ та Вищої ради правосуддя.
  • У Міністерстві фінансів України очікують надходження траншів за програмою Міжнародного валютного фонду, однак можуть пройти період пікових виплат за держборгом і без кредиту.
  • Аналітики Bank of America (BofA) вважають, що Україна може спробувати відмовитися від співпраці з МВФ під час виборчого циклу 2023−2024 років.
За матеріалами:
Україна 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас