Зеленський зібрався будувати лікарні за євростандартами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський зібрався будувати лікарні за євростандартами

Казна та Політика
1658
У поточному році в Україні запустять проект, що передбачає будівництво лікарень нового формату, які відповідатимуть рівню європейських клінік, заявив президент Володимир Зеленський.
Цей проект стартує цього року з обласних клінічних та дитячих лікарень, які повинні відповідати світовому рівню провідних європейських клінік.
«Одним із кроків на шляху до якісної медицини стане наш новий проект — запуск лікарень нового, якісно іншого формату, за найкращими світовими стандартами. Лікарні однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Ми починаємо цей проект вже цього року з обласних клінічних та дитячих лікарень, які повинні відповідати рівню європейських клінік», — заявив Зеленський під час виступу в День медика, трансляцію якого вів Офіс президента в Facebook.
За словами президента важлива робота медиків у сучасних закладах за сучасними методиками на сучасному обладнанні, де ніщо не заважає зосередитися на головному — лікувати людей, рятувати життя.
«Лікар повинен боротися з хворобою, а не з проблемами побуту, як старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання або комунікації», — сказав він.
Зазначимо, щоб оптимізувати медичні ресурси і поліпшити доступ до медичних послуг, багато країн вже давно використовують можливості телемедицини і онлайн-прийомів лікаря. В Україні цей тренд розвивався досить повільно через відсутність культури користування подібним сервісом.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Зеленський підкреслював необхідність жорсткої персональної відповідальності чиновників за невиплати лікарям, аж до звільнення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас