У ЄС назвали дату початку наступного етапу підготовки «промислового безвізу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС назвали дату початку наступного етапу підготовки «промислового безвізу»

Казна та Політика
264
Наступний етап підготовки угоди про «промисловий безвіз» між Україною та ЄС розпочнеться у вересні.
Про це повідомив посол ЄС в Україні Матті Маасікас під час дискусії «Економічна інтеграція з ЄС: що вже має й що може отримати Україна».
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
«Наразі ми готуємося перейти до другої фази попередньої оцінки. Це означає, що експерти ЄС розпочнуть функціональну перевірку національної якісної інфраструктури України. І ця робота розпочнеться у вересні цього року», — зазначив Матті Маасікас.
Робота попередньої оціночної місії – це проміжний етап перед початком безпосередніх перемовин про укладання угоди.
«Незалежні експерти завершили звіт щодо першої фази попередньої оцінки, і висновки свідчать про обнадійливий прогрес у відповідності українського законодавства про національну якісну інфраструктуру та законодавства про промислові товари із законами та положеннями ЄС», — додав Матті Маасікас.
Угода АСАА (Угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції), яку спрощено називають «промисловим безвізом» — це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейським нормам, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС у пошуках офіційного представника (резидента ЄС), який може отримати цей сертифікат.
Нагадаємо, на початку червня ЄС презентував попередній звіт і рекомендації для України щодо «промислового безвізу», вказавши на досягнутий прогрес і недоліки, які ще потрібно виправити.
Другий етап попередньої оцінки буде зосереджений на імплементації проаналізованого українського законодавства. Після цього відбудеться офіційна оцінка та переговори про укладання Угоди АСАА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас