Майно державного хлібокомбінату продали на 20 млн гривень дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майно державного хлібокомбінату продали на 20 млн гривень дешевше

Кримінал
268
Розкрито схему незаконної реалізації майна держпідприємства “Ніжинський комбінат хлібопродуктів”. Її організатори завдали збитків державі на суму понад 20 млн гривень. Їм повідомлено про підозру.
Про це повідомила прес-служба територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) по Києву.
За даними ДБР, колишній держслужбовець порушив вимоги законодавства при стягненні боргу з хлібокомбінату. Він повинен був стягнути податкову заборгованість з банківських рахунків підприємства. Однак він погодив і підписав рішення про продаж нерухомого майна комбінату.
Ексчиновник залучив компанію-оцінювача і вступив у змову з ще з не встановленими слідством комерсантами, які були зацікавлені в придбанні майна держпідприємства за мінімальною вартістю.
Майно державного хлібокомбінату продали на 20 млн гривень дешевше
“Він значно занизив у звіті оцінювальну вартість майна. Підроблений звіт надійшов для рецензування до ФДМУ (Фонд держмайна України. – Ред.). Робота була доручена начальнику одного з управлінь Фонду. Чиновник, перебуваючи в дружніх відносинах з приватним оцінювачем, не справив належним чином перевірку звіту”, – наголошується в повідомленні.
Майно державного хлібокомбінату продали на 20 млн гривень дешевше
В результаті цих дій, за підсумками проведеного аукціону, майно комбінату вартістю 27,5 млн гривень було продано всього за 6,5 млн гривень.
“Всім організаторам та учасникам угоди повідомлено про підозру у службовій недбалості, зловживанні повноваженнями та службовому підробленні (ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України)”, – уточнили в ДБР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас