КНДІСЕ займеться «дорогими кредитами» Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДІСЕ займеться «дорогими кредитами» Укрзалізниці

Казна та Політика
237
Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз проведуть експертизу процентних ставок по кредитах, які набрало правління «Укрзалізниці».
Про це в своєму відеоблозі розповів член тимчасової слідчої комісії (ТСК) із питань оцінки критичного стану «Укрзалізниці», народний депутат Костянтин Бондарєв
Він уточнив, що таке рішення було ухвалено та погоджено під час чергового засідання ТСК щодо «Укрзалізниці».
Про важливі новини світу фінансів ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
«На сьогодні загальна заборгованість „Укрзалізниці“ становить 1,4 млрд дол. Середня ставка з обслуговування гривневих кредитів підприємства в минулому році становила трохи більше ніж 20%. І трохи більше ніж 12% „Укрзалізниця“ платила за доларові кредити. Разом з тим, дані НБУ свідчать про те, що в минулому році процентна ставка по кредитах в гривні становила 6%, а за кредитами в доларах — 12%», — розповів нардеп.
Президент Володимир Зеленський заявляв, що банкрутство «Укрзалізниці» пов’язано з кредитними схемами і надвисокими ставками запозичень.
«Укрзалізниця» має кредитну заборгованість в сотні мільйонів доларів… Вони брали кредити під 10−12%. На цьому заробляла та чи інша «прокладка» між банком — тим чи іншим — і «Укрзалізницею»… Тому одна з причин — накопичення кредитів з дуже високою ставкою", — сказав Президент.
Попри критичні економічні показники наглядова рада і правління «Укрзалізниці» продовжували нараховувати собі високі зарплати і премії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас