Суд визнав законним конкурс з відбору голови ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав законним конкурс з відбору голови ПриватБанку

Казна та Політика
246
Господарський суд Києва визнав законною процедуру проведення конкурсу з відбору голови правління державного ПриватБанку.
«Господарський суд Києва підтримав позицію ПриватБанку у справі №910/2410/21 за позовом профспілкової організації до банку та уряду за участі Національного банку України як третьої особи щодо блокування конкурсу з обрання голови правління ПриватБанку», – повідомляє пресслужба банку.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
Юристи банку детально обґрунтували суду відповідність конкурсного відбору вимогам законодавства. За результатами розгляду справи суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог профспілкової організації.
Проведення конкурсу щодо відбору топменеджменту держбанків є обов’язковою умовою функціонування системи корпоративного управління, зафіксованою у Стратегії розвитку державних банків та відповідних нормах законодавства.
Нагадаємо, конкурс на посаду голови ПриватБанку довгий час був заблокований у суді профспілкою банку.
24 лютого Госпсуд Києва заборонив ПриватБанку та уряду вчиняти будь-які дії з обрання та призначення голови правління банку.
У травні наглядова рада ПриватБанку призначила Герхарда Бьоша головою правління за результатами проведеного конкурсного добору строком на 5 років.
Герхард Бьош з листопада 2010 року до 30 квітня 2021 року обіймав посаду першого заступника голови правління Райффайзен Банку Аваль.
8 червня НБУ погодив призначення Герхарда Бьоша на посаду голови ПриватБанку терміном на 5 років.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас