Майнери скупили близько 25% відеокарт від загального обсягу ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнери скупили близько 25% відеокарт від загального обсягу ринку

Технології&Авто
580
Аналітики Jon Peddie Research (JPR) в свіжому дослідженні оцінили вплив майнерів на сегмент дискретних відеокарт (add-in boards) в першому кварталі 2021 року.
В якості відправної точки аналітики взяли коефіцієнт, що відображає співвідношення проданих дискретних GPU та інших комплектуючих персональних комп’ютерів. Аналітики стверджують, що якщо зазвичай розподіл становить 25% (відеокарти) і 75% (комплектуючі), то в січні-березні 2021 року воно склало аномально високі 50 на 50.
До речі, більше актуальних новин про криптовалютний фінтех – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
За оцінкою JPR, ця 25% перевага в структурі поставок і є вплив майнерів. У кількісному вираженні це понад 700 тисяч ігрових відеокарт вищого і середнього сегментів, а в грошовому — понад 500 мільйонів доларів.
Майнери скупили близько 25% відеокарт від загального обсягу ринку
Оцінка JPR не враховує майнерів, які оптом скуповують готові ПК. Крім того, є ще спекулянти, які купують відеокарти для подальшого перепродажу з націнкою. Крім того, майнери і спекулянти – не єдині фактори стрімкого підвищення цін на відеокарти, що спостерігається з кінця 2020 року. Свою лепту внесла пандемія і підвищений попит на персональні комп’ютери та іншу електроніку. Тільки з початку 2021 року основні компоненти відеокарт, такі як мікросхеми пам’яті GDDR6, регулятори напруги і конденсатори, подорожчали на 70%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас