Airbus приступила до розробки одного з ключових компонентів майбутніх водневих авіалайнерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus приступила до розробки одного з ключових компонентів майбутніх водневих авіалайнерів

Технології&Авто
514
Відомий виробник авіатехніки Airbus приступив до роботи зі створення паливних баків, призначених для використання в майбутньому екологічному літаку Zero E. Він повинен буде працювати виключно на екологічно безпечному водневому паливі.
Якість баків є критично важливою для безпеки водневого транспорту. Температура рідкого водню становить близько мінус 250 градусів за Цельсієм. Крім того, сховища повинні витримувати циклічні перепади температури і тиску. На початку вони будуть металевими, але Airbus досліджує можливість використовувати полімерні композити, укріплені вуглеволокном.
Для роботи над водневими баками компанія задіє два дослідницькі центри Zero-Emission Development Center (ZDEC) в Бремені (Німеччина) і Нанті (Франція). Очікується, що фахівці зможуть знайти економічно вигідне рішення для виробництва кріогенних баків, необхідних для авіалайнерів Zero E, які Європейський авіавиробник має намір представити на ринку в 2035 році.
За даними Airbus, підрозділи ZEDC запрацюють на повну силу до 2023 року. Першочергова мета – встигнути розробити баки для зберігання рідкого водню для першого тесту, запланованого в 2025 році. Бременський підрозділ вже має досвід створення систем, що використовують рідкий водень, для оборонної промисловості та аерокосмічної філії Ariane. Він буде спеціалізуватися на встановленні і тестуванні баків. У Нанті розроблятимуть структури, що використовуються при створенні корпусів літаків. Будуть застосовуватися металеві та композитні рішення, інтегровані в водневі баки.
Додатково відомо, що компанія Aurbus починає серію експериментів з чистим біопаливом без домішки гасу, в яких також візьмуть участь виробник авіадвигунів Safran, компанія Dassault Aviation і аерокосмічний дослідний інститут ONERA, а також Міністерство транспорту Франції.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас