Фонд соцстрахування направив 3,4 млн гривень на СOVID-виплати для 137 медиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстрахування направив 3,4 млн гривень на СOVID-виплати для 137 медиків

Казна та Політика
173
Фонд соціального страхування направив 3,4 млн гривень на щомісячні страхові виплати для працівників закладів охорони здоров’я, які отримали стійку втрату працездатності внаслідок профхвороби на COVID-19, а також членів сімей померлих медпрацівників. Такий обсяг коштів направили з початку цього року.
Про це повідомляє прес-служба фонду.
«З них на щомісячні виплати для працівників закладів охорони здоров’я — 0,9 млн гривень, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, — 2,5 млн гривень», — вказано у повідомленні.
Станом на сьогодні Фонд соцстрахування здійснює щомісячні страхові виплати для 41 медичного працівника. Також щомісячні страхові виплати отримують 96 утриманців у разі смерті медпрацівника.
«Щомісячна страхова виплата від Фонду для одного медика складає від 788,98 грн до 22 тис. 700 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку», — вказано у повідомленні.
Нагадаємо, в Україні відсьогодні спростили процедуру виплат COVID-компенсацій медичним працівникам. Відповідний закон набув чинності.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас