В Україні стартував проєкт з цифровізації землі. Як він працюватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стартував проєкт з цифровізації землі. Як він працюватиме

Аграрний ринок
644
В Україні стартував проєкт з цифровізації земель.
Як повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровізації, цифрової трансформації Тарас Дзьоба, в Україні планується впровадження дворівневої цифрової трансформації в аграрній сфері.
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
«Перший рівень покриває відносини і взаємодію держави та учасників сектора. Будь-які відносини і послуги, які виникають між фермерами, господарствами та державою, будуть мати можливість відбуватись на базі цифрової омніканальної платформи, назвемо його умовно «АгроДія», тобто ми хочемо трансформувати сутнісно процес взаємодії держави і учасників галузі йти ще далі за поняття Державний аграрний реєстр», – цитує Дзьобу Agravery.
За словами чиновника, це впровадження та оновлення існуючих ІТС з метою збору інформації про галузь біг дати, поширення дата-дрівен методологій прийняття рішень, залучення ОТГ в процес цифрового освоєння територій.
«Другий рівень – це власне цифрова трансформація самих сільськогосподарських виробників. Ми як держава зацікавлені, щоб учасники сектору почали використовувати цифрові рішення, в тому числі в менеджменті та управлінні земельними ресурсами. І завдяки цьому мали більші прибутки, можливість платити більші податки, робити свій внесок у соціально-економічний розвиток. Ми будемо сприяти поширенню кращих практик і їх активному впровадженню», – наголосив урядовець.
Таким чином, міністерство підтримує і буде підтримувати подібні ініціативи. І саме зараз триває робота над системним рішенням у сфері земельного моніторингу, що дозволить працювати на рівні держави і міжвідомчої взаємодії.

Земля в Україні: як її продавати та що для цього потрібно

«Напрацьовується постанова Кабміну, яка покриватиме автоматичну взаємодію як мінімум шести реєстрів, великий вклад роблять міжнародні партнери USAID, Світовий Банк, розробники ДП Центр ДЗК, Інститут Землекористування НААН», – підсумував Тарас Дзьоба.
Відомо, що на першому етапі реалізації проєкту результати оцифрування та аналізу будуть щомісяця публікуватись у форматі інфографічних звітів.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас