«Продукція» на експорт: ДФС викрила на Київщині махінації з ПДВ на 53 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Продукція» на експорт: ДФС викрила на Київщині махінації з ПДВ на 53 мільйони гривень

Кримінал
282
Державна фіскальна служба викрила в Київській області групу осіб в махінаціях з ПДВ.
Про це повідомляє прес-служба відомства у вівторок, 15 червня.
Досудовим розслідування встановлено, що група осіб за участю підконтрольних підприємств-постачальників, транзитних підприємств і підприємств-експортерів налагодила схему завищення податкового кредиту з ПДВ на загальну суму близько 53 млн грн. Порушники купували товар (висівки, маргарин, сухарі та ін.), який фактично використовувався у виробництві соєвої олії.
Готова продукція відправлялася на експорт, а задіяні підприємства-експортери отримували завищені суми бюджетного відшкодування ПДВ. У схемі було задіяно близько 20 суб’єктів господарської діяльності.
«Продукція» на експорт: ДФС викрила на Київщині махінації з ПДВ на 53 мільйони гривень
«Учасники злочинної групи, використовуючи реквізити „транзитних“ підприємств, купували сировину для виробництва соєвої олії. Надалі, згідно з податковим обліком, соєва олія виготовлялася на підконтрольних виробничих потужностях. Готову продукцію фігуранти, використовуючи реквізити підконтрольних СГД-експортерів, експортували на адресу підконтрольних СГД-нерезидентів у країнах Європи за ціною, майже вдвічі нижчою за світову. Фактично соєва олія відвантажували на кораблі в портах України і прямувала до кінцевого покупця, реалізація соєвої олії відбувалася за світовими цінами, що призвело до неповернення більшої частини валютної виручки на територію України від експортних операцій», — зазначив глава ДФС Вадим Мельник.
На 153 тонни соєвої олії приблизною вартістю 6,7 млн грн накладено арешт.
«Продукція» на експорт: ДФС викрила на Київщині махінації з ПДВ на 53 мільйони гривень
Також голова ДФС Вадим Мельник повідомив, що в рамках операції «детінізація» податкова міліція відпрацьовує 700 ризикових підприємств. З початку року вже заблоковано формування понад 1,3 млрд грн фіктивного податкового кредиту з ПДВ.
«Ми будемо посилювати боротьбу з «тіньовим ринком», — зазначив Мельник.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас