Закриття порту в Китаї паралізувало світову торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закриття порту в Китаї паралізувало світову торгівлю

Світ
1540
Перебої в роботі південнокитайського порту, який закривали через спалах коронавірусу, призвели до серйозних збитків у світовій торгівлі, які перевершили збитки від блокування Суецького каналу.
Про це повідомляє The Loadstar.
Відзначається, новий спалах COVID в одному з основних центрів світової контейнерної торгівлі – китайській провінції Гуандун — викликав перебої в роботі великих портів півдня країни. Термінал Яньтянь у Шеньчжені закривали з 25 по 31 травня. Зараз адміністрація порту успішно запустила його частину, повернула продуктивність приблизно до 45% від норми, але цього недостатньо. За оцінкою експертів, перебої у світовій контейнерній торгівлі можуть бути серйознішими, ніж від блокування Суецького каналу судном Ever Given в березні.
«Блокування Суецу торкнулося 55 тис. TEU (умовна одиниця вимірювання ємності вантажних транспортних засобів. — Ред.) на добу. Але це тривало „якихось“ шість днів. А в Яньтяні мова йде вже про 16 днів, і ситуація розвивається — поширюється на Наньша і Шекоу», — аналізує ситуацію генеральний директор данської консалтингової компанії Vespucci Maritime Ларс Єнсен.
На сьогодні більш як 40 суден стоять на рейді й очікують на дозвіл зайти в порт. Навіть намір скерувати потоки в інші китайські порти, такі як Наньша, Шекоу і Гонконг, не вирішують проблеми, адже і там теж не можуть впоратися зі зростаючим вантажопотоком. На сьогодні середній термін запізнення доставки через затори в порту становить чотири-п’ять тижнів.
«Дефіцит і затримки контейнерів істотно вплинули на спроможність компаній доставляти товар споживачам. Це епохальний безпрецедентний зрив ланцюга поставок», — сказав гендиректор технологічної компанії Zencargo Алекс Гершем, який коментував ситуацію, що склалася.
Нагадаємо, наприкінці травня в Китаї закрили місто Гуанджоу в провінції Гуандун через 20 випадків коронавірусу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас