У Києві збираються підняти ціни на паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві збираються підняти ціни на паркування

Особисті фінанси
527
Столична влада ініціює підняття тарифів на паркування для приватних автомобілів. Планується, що тариф буде підвищено на паркування в центрі міста, а також на прилеглих до центру міста територіях.
Про це повідомили в пресслужбі КМДА.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
«Чинні тарифи переглядаються уперше за 12 років, – пояснив заступник голови КМДА Костянтин Усов. – Вони не змінювалися з 2009 року, хоча з того часу ціни змінились на все, включно з обладнанням, енергоносіями та оплатою праці».
Які тарифи пропонують:
  • проєктом розпорядження пропонується встановити тариф на паркування в центральній частині міста не більше ніж 35 грн/год;
  • на прилеглих до центру територіях – не більше ніж 25 грн/год;
  • в спальних районах залишити вартість паркування без змін – у розмірі 5 грн/год.
«Принциповим є рішення забезпечити киянам безкоштовне паркування вночі, у вихідні та святкові дні», – додав Костянтин Усов.
Для чого це необхідно. Встановлення тарифу у першу чергу покликане розвантажити центральну частину Києва і зробити її зручною для усіх учасників дорожнього руху.
«Врегулювавши попит і пропозицію, ми отримаємо більше вільних місць, зменшимо затори, а також шкідливі викиди від автомобілів і зробимо центр міста чистим, гарним і комфортним», – зазначив заступник голови КМДА.
Також пропонується змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування:
  • їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу у конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга, при цьому діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28% від повної вартості; на місячний абонемент у центрі – 50%;
  • у прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60% та 40% відповідно.
Костянтин Усов також зазначив, що місто розробило систему електронних сервісів сплати за паркування, що дасть змогу очистити вулиці Києва від нелегальних паркувальників.
«Механізм електронної оплати виключає людський фактор і створює такі умови, у яких водіям не буде ніякого сенсу платити «самозванцям», оскільки це не звільнить їх від сплати за паркування за офіційним тарифом і від штрафу за його несплату. Нелегальні паркувальники програють бій із прозорими цифровими технологіями і з часом підуть з вулиць міста», – зазначив Костянтин Усов.
Куди підуть доходи від паркування. Більша частина доходів міста від паркування буде спрямована у спеціальний фонд міського бюджету, з якого фінансуватиметься насамперед розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста.

Довідка Finance.ua:

  • За 2020 рік з оплати за денне паркування до бюджету міста Києва надійшло усього близько 22 млн грн.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас