«Українське економічне диво» не може відбутися через олігархів, - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Українське економічне диво» не може відбутися через олігархів, - Шмигаль

Казна та Політика
1410
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 15 червня на форумі «Україна 30» заявив, що олігархічна система економічних відносин гальмує розвиток держави.
Про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватися ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
«Не перший рік політики, експерти та громадськість дискутують про те, що саме заважає Україні стати надзвичайно успішною, економічно просунутою країною у світі. Хтось говорить про занадто велику частку держави в економіці, хтось — про відсутність економічної стратегії, хтось — про високі податки. Кожен по-своєму правий. Але всі сходяться на тому, що система економічних відносин, яка досить давно сформувалася в нашій країні, гальмує наш розвиток і знижує шанси на „українське економічне диво“. Йдеться про олігархічну систему відносин, яка пов’язала економіку, політику», — сказав Шмигаль.
Він заявив, що в останні 10−15 років про існування цієї системи «знали всі, але ніхто нічого не робив, щоб її переламати».
«Для нас така система відносин не має нічого спільного з будівництвом успішної держави на конкурентних засадах», — зазначив Шмигаль і додав, що уряд не може в такій системі «працювати і будувати економічно успішну державу».
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас