«Укравтодор» повністю відмовиться від проєктів поточного середнього ремонту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» повністю відмовиться від проєктів поточного середнього ремонту

Казна та Політика
466
Служби автомобільних доріг України у зв’язку з набранням чинності ДСТУ 8747 з 2022 року у всіх нових дорожніх проєктах відмовляться від поточного середнього ремонту на користь капітального ремонту.
Про це повідомило Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») на своєму Telegram-каналі у вівторок.
«Укравтодор», зокрема, пояснює, що згідно з новими держстандартами, встановлюється тільки два види ремонтів: капітальний і поточний. При цьому ті об’єкти, на яких вже розпочато роботи з поточного середнього ремонту, будуть закінчуватися в його рамках.
Говорячи про те, чому це необхідно, в агентстві відзначили, що основна мережа доріг України побудована ще за радянських часів, в 70−80 роках. Якщо говорити про обсяги мережі – це 120 тис. км доріг місцевого значення і близько 47 тис. км доріг держзначення. А побудовані 50 років тому автошляхи не розраховані на сучасні транспортні навантаження. При цьому відсутність ремонту десятиліттями призвела до того, що більшість мережі вкрай зношена.
«З 2008 року, коли змінилися будівельні норми, мережа доріг не відновлювалася масово капітальним ремонтом. Замість нього широко застосовувався поточний середній ремонт. Якщо норматив від капітального ремонту вимагає обов’язкового зміцнення основи дороги, то при поточному середньому це рішення залишається за замовником», — пояснили в агентстві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас