Оператор ГТС України оновлює магістральний газопровід, що з’єднує Польщу та Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор ГТС України оновлює магістральний газопровід, що з’єднує Польщу та Україну

Енергетика
330
Оператор ГТС України (ОГТСУ) вийшов на фінальну стадію проєкту з оновлення магістрального газопроводу, що з’єднує українську та польську ГТС.
Про це Finance.ua розповіли у пресслужбі відомства.
Навіщо це? Оновлення відбувається для розвитку співробітництва з Польщею та в межах виконання програми модернізації газотранспортної системи.
Компанія розпочала капітальний ремонт із заміною труб останньої ділянки 20 км газопроводу Комарно-Дроздовичи.
Завершення робіт заплановано у I півріччі 2022 року. Цей 80-кілометровий трубопровід пролягає від газовимірювальної станції Дроздовичі на кордоні з Польщею до компресорної станції Комарно у Львівській області, через яку підключається до всієї ГТС та українських підземних газосховищ.
Варто зазначити, що модернізація цього важливого газогону здійснювалась поетапно протягом останніх 10 років. У період з 2011 до 2019 рр. було прокладено 43 км. А після відокремлення ОГТСУ значно прискорив темпи: у 2020 р. – 15 км, у 2021-22 рр. – заплановано завершити останні 20 км.
«Завдяки модернізації магістральний газопровід, що з’єднує польську та українську газотранспортні системи, зможе забезпечувати безперебійне транспортування газу між Польщею та Україною ще як мінімум 20-30 років», – зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.
Він заявив, що компанія реалізує масштабну програму модернізації та оптимізації ГТС. Її ключова мета – забезпечити надійність транспортування газу після 2024 року.
«Ми активно працюємо над створенням альтернативних маршрутів постачання газу до України, і Польща для нас є ключовим напрямком, зважаючи на наявний СПГ-термінал у Свіноуйсці. Наступного року ми завершимо проєкт, очікуємо на відповідну підготовку інфраструктури з польської сторони», – розповів Макогон.
Про важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Вже зараз Україна готова приймати зі сторони Польщі до 6,6 млрд кубометрів газу на рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас