Google впроваджує штучний інтелект для розробки чипів нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google впроваджує штучний інтелект для розробки чипів нового покоління

Технології&Авто
332
Для розробки наступного покоління чипів для машинного навчання корпорація Google використовує машинне навчання, передає The Verge.
За словами інженерів Google, схеми алгоритмів «порівнянні або перевершують» конструкції, створені людьми, однак можуть бути створені набагато швидше.
У виданні зазначають, що робота, на яку у людей йдуть місяці, може бути виконана за допомогою штучного інтелекту (ШІ) менш ніж за шість годин.
Компанія вперше застосувала свої розробки до нових версій чипів Google TPU (tensor processing unit), оптимізованих для ШІ-обчислень.
Розробники стверджують, що ця робота має «серйозні наслідки» для індустрії чипів. Вона повинна дозволити компаніям швидше вивчити можливі обсяги архітектури для майбутніх проектів і спростити підгонку чипів для конкретних робочих навантажень.
Як пише ITC, конкретне завдання, яке вирішують алгоритми Google, відоме як «планування поверху». Зазвичай воно вимагає, щоб люди-інженери за допомогою комп’ютерних інструментів знайшли оптимальне компонування кремнієвого кристала для підсистем чипа.
Ці компоненти включають в себе CPU, GPU, пам’ять, які пов’язані разом за допомогою безлічі з’єднань. Рішення про те, де розмістити кожен компонент на кристалі, впливає на кінцеву швидкість і ефективність чипа. Таким чином, навіть незначні зміни в розміщенні компонентів можуть мати величезні наслідки.
Інженери Google навчили систему із застосуванням 10 тисяч наборів даних різних «планувань поверху». Кожен варіант був відзначений певною функцією «винагороди», заснованої на його успішності за різними показниками, таким як довжина необхідного з’єднання і споживання енергії.
Після цього алгоритм використовував ці дані, щоб розрізняти хороші і погані плани поверхів і, в свою чергу, генерувати свої власні проекти.
При цьому виявилося, що алгоритми ШІ компонують чипи зовсім не так, як люди. Замість акуратно розташованих рядів компонентівпідсистеми виглядають так, ніби вони майже випадково розкидані по кристалу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас