Вітренко визнав, що зміна керівництва «Нафтогазу» не відповідала «певним західним стандартам» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко визнав, що зміна керівництва «Нафтогазу» не відповідала «певним західним стандартам»

Казна та Політика
286
Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко визнав, кадрові зміни керівництва енергетичної компанії не відповідали «певним західним стандартам».
Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода» у Вашингтоні.
При цьому Вітренко наголосив, що дії уряду щодо зміни керівництва «Нафтогазу» були законними.
«Зараз немає жодних питань щодо їхньої (рішень уряду — ред.) законності. І зараз справді стає зрозуміло, що ці дії мали добрі наміри, хоча й не відповідали принципам (корпоративного управління, — ред.) ОЕСР (Організації економічного співробітництва і розвитку) і певним західним стандартам», — сказав очільник «Нафтогазу».
Вітренко додав, що «вся ситуація навколо „Нафтогазу“ в якийсь момент перестала відповідати вимогам ОЕСР».
«Це був ланцюжок емоційних реакцій обох сторін на проблему, якої б не було або яку можна було б вирішити, якби реформа корпоративного управління була здійснена у повній відповідності з цими принципами ОЕСР», — вважає він.
Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів призупинив повноваження членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України», а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього Юрія Вітренка. Рішення було ухвалене на основі звіту про діяльність компанії за минулий рік.
Про важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас