Аеротаксі Archer Maker з автопілотом отримало дату запуску (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеротаксі Archer Maker з автопілотом отримало дату запуску (фото)

Технології&Авто
337
Американська компанія Archer Aviation оголосила дату першого польоту аеротаксі Maker з оригінальною конструкцією.
Крім того, виробник опублікував серію фотографій, що дозволяють оцінити особливості дизайну майбутньої новинки, здатної перевозити пасажирів по повітрю в безпілотному режимі.
Незвичайний «літаючий автомобіль», який почне тестові рейси вже в 2022-му, дозволяє здійснювати вертикальний зліт і посадку, що відкриває можливість його експлуатації без використання величезних злітних майданчиків. Крейсерська швидкість двигуна, оснащеного електродвигунами, становить до 240 кілометрів на годину, розмах крил — 12,19 метра. Шість з дванадцяти роторів відповідають за горизонтальну тягу, а ще шість утримують транспорт у повітрі.
Аеротаксі Archer Maker з автопілотом отримало дату запуску (фото)
За запевненням виробника, в повсякденній експлуатації Maker приблизно в 100 разів тихіший за звичайний вертоліт — при польоті на висоті близько 600 метрів рівень шуму, що доноситься до землі, не перевищить 45 дБ. Розрахункова злітна маса аеротаксі з двома людьми на борту становить близько 1,5 тонни — менше, ніж у седана Tesla Model 3 з водієм і одним пасажиром.
Аеротаксі Archer Maker з автопілотом отримало дату запуску (фото)
Конструкція Archer Maker включає шість незалежних акумуляторів загальною ємністю 75 кВт-г, а швидка зарядка дозволяє «заправити» компактний транспорт приблизно за 10 хвилин. Заявлена дальність польоту становить до 96 кілометрів. Новинку планується використовувати як VIP-таксі, яке б могло максимально швидко доставляти пасажирів з однієї точки міста в іншу. Наприклад, на автомобільну поїздку з аеропорту Сан-Франциско в Сан-Хосе потрібно дві години, в той час як Maker подолає ту саму відстань по повітрю всього за 17 хвилин.
Аеротаксі Archer Maker з автопілотом отримало дату запуску (фото)
Перші випробувальні польоти відбудуться в четвертому кварталі цього року. Серійне виробництво аеротаксі стартує в 2022-му. В разі успіху нового транспорту на комерційному терені в 2024 році будуть відкриті перші повітряні рейси між Лос-Анджелесом і Майамі.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас