J.P. Morgan очікує, що Україна отримає другий транш кредиту МВФ до вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

J.P. Morgan очікує, що Україна отримає другий транш кредиту МВФ до вересня

Казна та Політика
476
Аналітики J.P. Morgan прогнозують, що Україна до кінця 2021 року отримає 3 млрд дол. офіційного фінансування та очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року.
Про це йдеться у звіті банку.
Також аналітики прогнозують збільшення міжнародних резервів до 32,5 млрд дол. завдяки зумовленому перевищенням припливу валюти над її відтоком зростанню валютних резервів на 0,6 млрд дол і додемісії СПЗ (спеціальних прав запозичення) на 2,7 млрд дол із боку МВФ.
При цьому, у J.P. Morgan очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року.
«Експерти вважають, що президент і уряд країни зацікавлені якнайшвидше виконати всі необхідні умови Фонду, щоб отримати транш до початку осені, коли обговорюватимуть бюджет на 2022 рік.
Водночас вони оцінюють у 20−30% ризик того, що необхідні для траншу закони не будуть ухвалені до літньої перерви і співпраця з МВФ може відновитися лише наприкінці цього року або в наступному», — йдеться у повідомленні.
До речі, про зміни у законодавстві, що стосуються фінансів, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
У звіті йдеться, що прогресу в ухваленні антикорупційного та судового законодавства, необхідного за умовами програми stand by, поки немає, але очікується зміна ситуації до кінця червня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас