Мінрегіон планує втілювати концепцію Smart city для розвитку міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон планує втілювати концепцію Smart city для розвитку міст

Казна та Політика
228
Міністерство розвитку громад та територій України планує втілювати концепцію Smart city для покращення розвитку міст у державі.
Про це повідомив заступник міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко на Міжнародному інвестиційному форумі, інформує пресслужба Мінрегіону.
«Серед основних напрямів цифрового розвитку регіонів — впровадження інноваційних технологій у системі управління розвитком міст на засадах концепції Smart city. А також — підвищення інституційної спроможності щодо розбудови ІТ-інфраструктури, створення цифрових платформ, системи відкритих даних тощо. Щодо кожного з цих напрямів розробляється комплекс завдань як для маленьких, так і для великих населених пунктів», — зазначив Дудченко.
Він зауважив, що Мінрегіон планує запровадити Портал кращих практик громад для обміну досвідом. Також на порталі будуть публікуватися історії успіху та ІТ-рішення електронного урядування, що працюють у громадах/регіонах. Крім того, Мінрегіон створить проєктний офіс цифрового регіонального розвитку. Ці інструменти допоможуть громадам не тільки збільшити дохід, а й залучити інвестиції.
У Мінрегіоні пояснюють, що Smart city — це місто, яке використовує сучасні технології для надання послуг та розв’язання міських проблем.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас