Тарифи на тепло будуть затверджувати органи місцевої влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло будуть затверджувати органи місцевої влади

Енергетика
632
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та житлокомпослуг (НКРЕКП), розробила проєкт постанови про передачу повноважень щодо затвердження тарифів на рівень місцевих органів влади.
Про це повідомила член НКРЕКП Ольга Бабій на Ukrainian Gas Open 2021, організованому Energy Club.
«9 червня НКРЕКП схвалила зміни в ліцензійні умови на виробництво і постачання тепла. Встановлення тарифів на теплову енергію та гаряче водопостачання передано на місцевий рівень», — заявила Бабій.
За її словами, «це зробили тому, що коли в НКРЕКП намагалися самостійно встановити тарифи, часто органи місцевого самоврядування не погоджували цю процедуру, і були міста, які в момент прийняття тарифів не дозволяли це зробити через громадський опір на місцях».

Як зараз отримати субсидію на житлово-комунальні послуги 👛

Член комісії також послалася на Програму діяльності Кабінету Міністрів, згідно з якою одним з напрямків реалізації мети з надання якісних комунальних послуг є передача повноважень з регулювання діяльності підприємств теплопостачання — узгодження інвестиційних програм і встановлення тарифів — з державного рівня на рівень місцевих органів влади.
«Звичайно, ми як регулятор не відмовляємося від розробки Ліцензійних умов, правил і не відмовляємося від відповідальності. Ми будемо здійснювати наш щоквартальний моніторинг діяльності таких підприємств. За результатами опалювального сезону вже разом з урядом будемо приймати рішення в цьому контексті, як діяти далі. Ринок теплопостачання ми не покидаємо, ми залишаємося там ідеологом ліцензійних умов», — підкреслила Бабій.

Довідка Finance.ua:

  • НКРЕКП на сайті повідомляє, що рішення про передачу повноважень затвердження тарифів на теплопостачання на місця регулятор ухвалив 9 червня, схваливши проєкт постанови комісії «Про затвердження змін до ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання».
  • Документом, зокрема, передбачається передати всіх ліцензіатів у сфері теплопостачання, що підпадають під регулювання НКРЕКП (крім тих, що здійснюють господарську діяльність з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках) на місцевий рівень.
  • Таким чином, місцеві органи влади будуть встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів.
Нагадуємо, що про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і ви!
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас