Кількість випадків шахрайства при продажу квартир зменшується, - АФНУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість випадків шахрайства при продажу квартир зменшується, - АФНУ

Нерухомість
615
Випадки шахрайства на вторинному ринку нерухомості становлять лише 1,5−2% від загальної кількості угод в 2021 році.
Про це повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АФНУ) Юрій Піта на XXV Міжнародній конференції «Ринок нерухомості: передова практика».
Новини про нерухомість і вартість «квадратів» ми часто публікуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь! 🤫
При цьому експерт зазначив, що шахрайство на ринку нерухомості є постійним явищем. За його прогнозами, до кінця 2021 кількість випадків шахрайства на вторинному ринку нерухомості навряд чи перевищить 1% від загального обсягу проведених операцій.
«В останні п’ять років спостерігається динаміка зменшення кількості випадків шахрайства при продажу і здачі в оренду квартир. За цей час кількість злочинів зменшилася мінімум на 35−40%», — вказав Піта.
Разом з тим експерт нагадав про зв’язок активізації злочинів на ринку нерухомості із загальним економічним становищем в країні. Так, наприклад, під час економічної кризи 2008 року кількість випадків шахрайства в порівнянні з 2007 роком зросла на 30%, а в 2014 році після Революції Гідності сплеск злочинів, пов’язаних з нерухомим майном, зріс майже на 50% в порівнянні з першою половиною 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас