Киянам порадили, як вибирати електролічильник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам порадили, як вибирати електролічильник

Особисті фінанси
1559
Коли електролічильник вийшов з ладу, потрібно правильно вибрати на заміну.
Постачальник електроенергії та газу Yasno підготував для жителів столиці відповіді на поширені запитання, які допоможуть зробити правильний вибір.
Яку модель нового лічильника вибрати:
  • якщо ви споживаєте близько 100 кВт/год на місяць, і новий лічильник потрібен тільки для фіксації показань – вибирайте серед однозонних моделей;
  • а якщо енергоспоживання значне і є бажання економити на рахунках – зверніть увагу на двозонні лічильники. З ними можна платити 50% за електроенергію з 23:00 до 07:00 за «нічним» тарифом.
Де дізнатися, скільки фаз має бути в новому лічильнику? Який електролічильник – 1-фазний чи 3-фазний – підходить до вашої електромережі, знає оператор системи розподілу (ОСР).
Як встановити новий лічильник? Якщо ваш ОСР не має договору з Yasno, то доведеться відвідати його офіс, подати заяву і необхідні документи, придбати потрібний електролічильник і дочекатися своєї черги на його заміну, потім візит фахівця і наостанок – оплатити технічні роботи.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощадити на оплаті комунальних послуг.
А за наявності договору між вашим ОСР і Yasno – краще замовити новий двозонний лічильник з встановленням «під ключ» у складі енергоефективного набору в інтернет-магазині постачальника і не витрачати час і додаткові кошти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас