Міжбанк: чи буде новий обвал котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи буде новий обвал котирувань

Валюта
915
Четвер пройде дуже цікаво на валютному ринку, але з деяким зниженням активності окремих великих гравців-нерезидентів. Вчора пройшли розрахунки з аукціону ОВДП, і покупці, а серед них було багато іноземців — закривали свої угоди по облігаціях як у гривні, так і у валюті. Але в основному — у гривні. Тому вони були надзвичайно активні на валютному міжбанку з продажем долара для фінансування своїх операцій, що і спровокувало чергове перевищення пропозиції над попитом.
Викуповувати валюту було особливо нікому і Нацбанку довелося двічі виходити на міжбанк і купити близько $ 120 млн. З них: $ 20 млн по 27,10 гривень і близько $ 100 млн по 27,08. Сьогодні у нерезидентів немає вже такої активної потреби в гривні і це знизить їх обсяги операцій з валютою на торгах.
На користь нацвалюти продовжить грати господарська діяльність великих місцевих гравців-експортерів. Гривневі ціни в країні ростуть і експортерам потрібно все більше гривні для фінансування своїх поточних витрат. «Налякані» останніми просідання курсу — вони активно і без затримок продають валютну виручку, що надходить, і продовжать це робити і сьогодні.
З покупцями складніше. Частина продовжує вичікувати «дна» по курсу і не поспішає, частина досить швидко закриває необхідні обсяги і йде з ринку. Сьогодні ще спрацює фактор покупок валюти «дочками» іноземних компаній під виведення дивідендів, але за нашими даними, багато з них вже закрили основні обсяги за цими операціями в червні і в четвер будуть тільки вже докуповувати залишки необхідного.
Враховуючи позитивний настрій ринку в частині зміцнення гривні, а також малу кількість реальних покупців — НБУ з його виходами/невиходами з інтервенціями по долару і цінниками цих операцій буде головним гравцем на міжбанку. І своїми діями буде істотно впливати на курсоутворення. Адже саме масовані викупи регулятора останніх днів і стримують зараз просідання курсу долара до мети в 27 гривень і нижче.
Якщо ж регулятор в процес не втручатиметься, то просідання курсу долара продовжиться. Головним фактором, який може завадити цьому тренду, може бути тільки вихід двох-трьох великих покупців, які до цього вичікували «дна» по курсу і зараз вирішать, що його досягнуто. Цей відкладений попит може надихнути спекулянтів і великих продавців на спроби знову «поборотися» за курс.
За нашими прогнозами, статистика операцій на торгах у четвер не перевищить $ 120−145 млн при здійсненні до 490−620 угод.
Котирування міжбанку, за розрахунками Finance.ua, 10 червня будуть в межах: долар — коридор 26,95−27,20 грн, євро — коридор 32,80−33,10 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,85−27,20 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 15−20 коп, а в касах банків до 17−23 коп.
  • Євро: у банках широкий коридор 32,65−33,20 грн при спреді до 25 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах набагато вужчого коридору 32,80−33,10 грн при спреді близько 20 копійок.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,08 / 27,10
Євро — 33,07 / 33,09
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас