Британський регулятор планує розпочати антимонопольне розслідування проти Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський регулятор планує розпочати антимонопольне розслідування проти Amazon

Фондовий ринок
209
Управління з конкуренції і ринків (СМА) Великої Британії розглядає можливість слідом за ЄС почати антимонопольне розслідування стосовно американської компанії Amazon за зловживання домінуючим становищем на ринку електронної роздрібної торгівлі.
Про це повідомляє в четвер газета Financial Times.
CMA вже кілька місяців аналізує бізнес Amazon, приділяючи особливу увагу тому, як компанія використовує дані, які збирає на своїй платформі. Розслідування може бути зосереджено на тому, чи віддає компанія перевагу продавцям, які також використовують її послуги логістики та доставки, заявили виданню інформовані джерела.
За їхніми даними, в центрі уваги британського розслідування, ймовірно, будуть ті ж аспекти, на яких сконцентровані представники Єврокомісії (ЄК).
Зараз ЄК веде відразу два антимонопольні розслідування щодо Amazon.
В рамках одного з них вивчаються бізнес-практики компанії, спрямовані на надання більшої видимості на платформі та інших незаконних преференцій власних пропозицій компанії в порівнянні з незалежними продавцями, які використовують її електронну інфраструктуру, системи логістики та доставки. Правила використання сервісів Amazon, на думку ЄК, свідомо і навмисно обмежують права незалежних продавців на його платформі.
Ще одне розслідування, розпочате в листопаді 2020 року, стосується, за повідомленням Єврокомісії, незаконного використання Amazon всієї інформації, яку він отримує про угоди інших компаній на своїй платформі для точного маркетування власної продукції.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас